VOERTUIG

BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID VOOR UW BEDRIJFSWAGEN(S)

De autoverzekering Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) vergoedt alle schade die u aan andere veroorzaakt bij een ongeval met uw voertuig (of moto). Het is een wettelijk verplichte verzekering. Uw autoverzekering BA is geen overbodige luxe. De kosten kunnen na ongeval snel hoog oplopen.

Deze polis vergoedt de lichamelijke en materiële schade aan derden. Ook de inzittenden van het verzekerde voertuig worden als derden beschouwd, zij kunnen dus ook op deze waarborg beroepen voor hun letsels, alsook voor hun materiele schade. Enkel de bestuurder kan geen vergoeding bekomen voor zijn schade, waarvoor hij aansprakelijk gesteld wordt. Hiervoor kan men zich indekken via de bestuurdersverzekering.

De premie voor een autoverzekering BA wordt bepaald in functie van verschillende parameters afhankelijk van de gebruikelijke bestuurder en het voertuig en zijn gebruik.

De waarborg voor een aanhangwagen tot 750 kg is gratis in de polis opgenomen.

U heeft nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialist.

STOFFELIJKE SCHADE VOERTUIG

Omniumverzekering

Uw verplichte verzekering BA auto zorgt ervoor dat alle schade die u veroorzaakt aan andere gedekt is. Maar wat met de schade aan uw wagen? Met een omniumverzekering klein of groot bepaalt u zelf het niveau van uw bescherming en schadevergoeding bij een ongeval, of u nu in recht bent of niet.

Beperkte omnium (standaard altijd zonder vrijstelling)
 • Glasbraak: alle gebroken of gebarsten ruiten (inclusief uw schuifdak en koplampen* 
  (*afhankelijk van de gekozen maatschappij)
 • Diefstal: de schade (verdwijning, beschadiging en vernieling) na diefstal of poging tot diefstal van het voertuig of een onderdeel (radio); (hier kan u zelf kiezen voor een verhoging van de vrijstelling) Voor deze waarborg kan de maatschappij u een verplichting opleggen betreffende het alarmsysteem op de wagen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de te verzekeren waarde van de wagen.
 • Brand, explosie of bliksem;
 • Natuurkrachten en dieren: alle rechtstreekse schade door o.a. een bodemverschuiving, overstroming, aardbeving, hagel, sneeuwdruk en aanrijding met een dier.
Volledige omnium

De volledige omnium vergoedt de schade aan uw wagen door een ongeval en daden van vandalisme. U heeft zelf de keuze voor het bepalen van de vrijstelling en de periode van waardebehoud. Al is dit laatste ook afhankelijk van de ouderdom van de wagen.

Verzekerde waarde en waardenbehoud

De premie van de omnium zal altijd rekening houden met de verzekerde waarde van de wagen. Ook hierin heeft u als klant 2 mogelijke waarde waarop de verzekering zal vergoeden:

 • Cataloguswaarde: dit is de nieuwwaarde van de wagen exclusief BTW en exclusief de genoten kortingen en inclusief de opties. (Kort gezegd: de eigenlijke volledige waarde van de wagen)
 • Factuurwaarde: dit is het bedrag dat u betaalde, hetgene vermeld op de aankoopfactuur exclusief BTW.

Afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij en de gekozen formule in volledige omnium kan u kiezen uit tal van verschillende formules en vrijstellingen in stoffelijke schade. Tevens zal u dan ook een keuze moeten maken in de periode waarin de wagen zijn volledige waarde zal behouden.

Beperkte- of volledige omnium?

Wij raden een volledige omnium aan zolang uw autofinanciering loopt. Maar u kiest natuurlijk zelf!

Bijkomende voordelen

De eventuele gekozen vrijstelling voor de waarborg “schade door ongevallen” en “vandalisme” is standaard niet van toepassing voor de waarborgen “diefstal, brand, glasbreuk, natuurelementen en aanrijding met dieren”, 
De opties aan het verzekerde voertuig kunnen ook opgenomen worden in de waarborgen,
In geval van totaal verlies wordt de BTW en de belasting op inverkeerstelling ook vergoed, ook indien het voertuig niet vervangen wordt,
De formule van afschrijving van het voertuig kan door de verzekeringsnemer vrij bepaald worden. Bij gedeeltelijke schade, dus geen totaal verlies van het voertuig, is er geen onderscheid tussen de verschillende formules van afschrijving van het verzekerde voertuig.

U heeft nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialist.

BESTUURDERSVERZEKERING

Bestuurdersverzekering / Verkeersdeelnemer

Wie zich in het verkeer begeeft weet dat een verkeersongeval om de hoek loert.

Als u dan als bestuurder bij een ongeval in fout bent, beschermt uw BA-autoverzekeraar de inzittende maar niet uzelf. U draait dus zelf op voor alle medische kosten, inkomensverlies, enz.

Deze leegte wordt opgevangen door de bestuurdersverzekering, die de lichamelijke schade van het slachtoffer (bestuurder) vergoedt, zelfs als hij in fout is!

Voor deze polis kan u een keuze maken uit 4 verschillende formules:

 • Verzekeringnemer als bestuurder in alle wagens;
 • Gezin als bestuurder in alle wagens;
 • Gezin als inzittende (bestuurder én passagier) in alle wagens;
 • Gezin in verkeer: de ruimste formule
  • Bestuurder of passagier in rij- of vaartuig;
  • Passagier van openbaar vervoermiddel;
  • Voetganger of fietser;
  • Bestuurder of duozitter van een motorfiets (mits bijpremie).
Afhankelijk van de gekozen dekking kan u vergoed worden volgens 2 verschillende vergoedingstypes:
 • Forfaitair:
  Uw verzekeraar vergoedt een bedrag dat afgesproken werd bij het afsluiten van de polis.
 • Een vergoedende formule:
  Deze formule dekt, tot een bepaald bedrag (afhankelijk van de gekozen maatschappij), de lichamelijke schade van de verzekerde bestuurder van het verzekerde voertuig en dit in functie van de situatie van de verzekerde.
Welke lichamelijke schade kan in deze polis opgenomen worden?
 • Medische kosten,
 • Materiële en morele schade bij blijvende of tijdelijke ongeschiktheid,
 • Kosten voor hulp van derden bij deze ongeschiktheid,
 • Esthetische schade,
 • Begrafeniskosten en de bijkomende materiële en morele schade bij overlijden.
U heeft nog vragen? Neem gerust contact op met onze specialist.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x